Πώς μπορείτε να μάθετε (σχεδόν τα πάντα) με online courses

Home / LIFE / Πώς μπορείτε να μάθετε (σχεδόν τα πάντα) με online courses
online courses

read the article in English 

Πλέον η επιμόρφωση και η εξειδίκευση βρίσκονται ελάχιστα μακριά μας, για την ακρίβεια όσο η οθόνη μας.

Καθώς η συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση έχει γίνει απαραίτητη και η τεχνολογία καλπάζει με ραγδαίους ρυθμούς, προκύπτει η ανάγκη για όλο και περισσότερες δεξιότητες που θα χρησιμοποιήσουμε στην επαγγελματική μας ζωή, στην καθημερινότητα ή το χόμπι μας: από το να μάθουμε κώδικα για το blog μας μέχρι να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας, μικρά μυστικά κηπουρικής ή μια καινούρια γλώσσα, υπάρχουν Online τάξεις σχεδόν για τα πάντα.

Ξεκινάνε από λίγα λεπτά (σαν tutorials) ή μπορεί να έχουν διάρκεια μερικές εβδομάδες ή και μήνες. Κάποια απαιτούν φυσική παρουσία σε ένα φόρουμ ενώ κάποια online courses είναι self-paced δηλαδή παρακολουθεί ο καθένας ανάλογα με το χρόνο του. Για να δούμε κάποιες από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες online μαθημάτων:

Online Courses Providers:

Skillshare

To Skillshare λειτουργεί σαν συνδρομητική υπηρεσία, δηλαδή ο χρήστης πληρώνει ένα ετήσιο ποσό για Premium Membership, που περιλαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση στον τεράστιο κατάλογο με Premium online classes, ενώ μπορεί να τις βλέπει και offline μέσα από την εφαρμογή για κινητά.

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς είναι το Modern Marketing by Seth Godin, έναν από τους πιο influential σύγχρονους μάρκετερς αλλά και το Getting Started with Email Marketing με την product manager του Mailchimp.

open learning

 

 

Coursera

Mε συνεργασίες όπως το John Hopkins University και το Stanford, το Coursera είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στο χώρο των ονλάιν μαθημάτων. Εδώ θα βρείτε Online courses για εφαρμοσμένες επιστήμες μέχρι ιστορία τέχνης, αλγορίθμους και τεχνολογίες κρυπτογράφησης, τεχνικές διαπραγμάτευσης, διαχείριση των προσωπικών σας οικονομικών, εισαγωγή αλλά και εμβάθυνση στην ψυχολογία.

Λειτουργεί σαν ένα διαδραστικό εγχειρίδιο, με κουίζ, βίντεο και εργασίες ενώ στο τέλος θα σας χορηγηθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

coursera

Alison

10 εκατομμύρια χρήστες δεν είναι τυχαίος αριθμός και η πλατφόρμα αυτή χωρίζει τα online courses της εκτός από τις κλασικές κατηγορίες σε Trending, Most Popular, Most Certified για να έχετε και μια εικόνα του τι είναι δημοφιλές και ποια μαθήματα ολοκληρώνουν περισσότεροι φοιτητές. Εδώ υπάρχουν και πολλά ενδιαφέροντα δωρεάν μαθήματα οπότε αξίζει να το ψάξετε. Η “σχολή” παρέχει Diploma και Certificate of studies, αναλόγως με το μάθημα, το οποίο είναι επί πληρωμή, αλλιώς μπορείτε να ολοκληρώσετε το μάθημα χωρίς πιστοποίηση αν δεν τη χρειάζεστε.

online courses

Open university

Με motto Get inspired and learn something new today, το Open University προσφέρει από ντοκιμαντέρ, ολιγόλεπτα βίντεο, tv programs αλλά και πολλά προγράμματα είτε για δουλειά είτε για προσωπική ανάπτυξη, όλα δωρεάν. Από τις πιο δημοφιλείς και βραβευμένες πλατφόρμες, με πολύ υλικό όποιο και αν είναι το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει.

open university

Udemy

Με τίτλους μαθημάτων όπως Be your Own Boss, How to Land an Exciting Tech Job, Invest in your Passion, Indulge in your Curiosity, αυτή η πλατφόρμα στοχεύει ξεκάθαρα τους creative milennialls και ένα διαφορετικό τρόπο θεώρησης του επαγγελματικού χώρου, στον οποίο οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα καθορίζουν τη δουλειά που θα επιλέξουν.

Τα courses αγοράζονται ένα ένα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και παρέχεται επίσης πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι να βρείτε την κατάλληλη online course για εσάς από πανεπιστήμια όπως το Harvard για παράδειγμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος και έρευνα!

online courses

Εσείς θα παρακολουθούσατε κάποιο online μάθημα και αν ναι για επαγγελματική ή προσωπική ανάπτυξη; Εγώ θέλω να παρακολουθήσω τόσα πολλά! Να δω πότε θα προλάβω 🙂 🙂 Ίσως πρέπει να ξεκινήσω με Time Management 🙂

Σας φιλώ!

χοχοχ

Φωτεινή

You may also like: How to plan your week like a Pro

Free printable planners to organize your life

read the article in English

online courses

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.