3 βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε

Home / BOOKS / 3 βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε
νέες κυκλοφορίες

Μια ματιά στις νέες κυκλοφορίες για την άνοιξη

Ο Απρίλιος είναι μήνας βιβλίου – 23 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημερα Βιβλίου και γενικά όλος ο μήνας είναι αφιερωμένος στο βιβλίο. Μάλιστα μετά από τη Μαδρίτη, την Αλεξάνδρεια, το Άμστερνταμ, το Μπουένος Άιρες και τη Μπανγκόκ, η Αθήνα θα είναι πρωτεύουσα βιβλίου μετά από επιλογή της UNESCO από τον Απρίλιο 2018 μέχρι το Μάρτιο 2019!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στη βόλτα που έκανα λοιπόν στο τοπικό βιβλιοπωλείο – δείτε επίσης την πρωτοβουλία #ΜιαβόλτασταΜικρά αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία και την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 28 Απριλίου στο πλαίσιο του Μήνα Βιβλίου – ξεχώρισα για αρχή 3 βιβλία:

  1. Τζο Νέσμπο, Μάκβεθ

Όσοι ξέρετε τη λατρεία μου για τα αστυνομικά μυθιστορήματα δε θα ξαφνιαστείτε. Αφού εξάντλησα τα πάντα από τον Τζο Νέσμπο (ακόμα και το Blood on Snow  με ήρωα τον Olav Johansen – που δε με ενθουσίασε) δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρω το νέο του βιβλίο με καινούριο ντετέκτιβ που είναι μάλιστα βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ. Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν θα το διαβάσω αμέσως ή θα το κρατήσω για ένα τριήμερο διακοπών 🙂

τζο νέσμπο

νέσμπο μάκβεθ

2. Τζον Γκριν, Χελώνες στο άπειρο

Μετά από την εκπληκτική επιτυχία του βιβλίου του Τζον Γκριν  Το Λάθος Αστέρι και τη μεγάλη απήχηση ως συγγραφέας και #nerdfighter ο Τζον Γκριν εξακολουθεί να αποτελεί φαινόμενο, ένας συγγραφέας που έφερε τους εφήβους πιο κοντά στη λογοτεχνία και κατάφερε να γίνει σχεδόν ποπ είδωλο όπως αποδεικνύεται από τα άπειρα memes και gif στο Tumblr και όχι μόνο.

books to read

 john green quotes

Το Χελώνες στο Άπειρο είναι ένα βιβλίο για τη φιλία και την αγάπη, κρυμμένο κάτω από τη “μάσκα” του αστυνομικού μυθιστορήματος. Προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον και #instagrammable 🙂

3. Φάνης Μαργαρώνης, Πώς να φτιάξετε ένα ροκ συγκρότημα

Επειδή είμαστε νοσταλγοί του ροκ ν ρολ 🙂

Επειδή υπόσχεται ότι “δημιουργεί με ζωντανό ύφος και χιούμορ μια σύνδεση ανάμεσα στο χτες και στο σήμερα της ροκ μουσικής στην Ελλάδα”

Και επειδή είναι από ένα μικρό εκδοτικό οίκο με πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις. Και εκτός από τα μικρά βιβλιοπωλεία μας αρέσει να στηρίζουμε τους μικρούς εκδοτικούς!

Εσείς ποιο βιβλίο ανυπομονείτε να διαβάσετε; Τα διαβάζετε αμέσως μόλις τα πάρετε ή περιμένετε μια ήσυχη στιγμή, πχ διακοπές ή το βράδυ πριν κοιμηθείτε;

Σας φιλώ

χοχοχ

Φωτεινή

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.