Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες

Home / BOOKS / Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες
Ιστορίες της Καληνύχτας

Εσείς έχετε ξενυχτήσει ποτέ για να διαβάσετε ένα παιδικό βιβλίο; Εγώ αυτό έπαθα μόλις άνοιξα το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Πρόκειται για 100 ιστορίες μιας σελίδας που η κάθε μία είναι αφιερωμένη σε μία σπουδαία γυναίκα της ιστορίας αλλά και της σύγχρονης εποχής. Από τη Φρίντα Κάλο μέχρι τη Μαλάλα και την Ιζαμπέλ Αλιέντε μέχρι  την Αλίσια Αλόνσο,  την τυφλή μπαλαρίνα, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο εκπληκτικές ιστορίες πραγματικά αξιοθαύμαστων γυναικών. 

Για παράδειγμα:

“Αν Μακοσίνσκι, εφευρέτρια

Κάποτε ζούσε ένα κορίτσι που δεν μπορούσε να μελετήσει όταν ήταν σκοτάδι επειδή στο σπίτι της δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα. Μια μέρα την επισκέφθηκε η φίλη της, η Αν, και μίλησαν για το πρόβλημα αυτό. 

Η Αν ήταν πολύ  καλή στο να χτίζει πράγματα και ιδιαιτέρως παθιασμένη με τα τρανζίστορ και τις συσκευές που ρυθμίζουν τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. –  Κι αν εφεύρισκα ένα φακό που θα έπαιρνε ενέργεια από το σώμα σου; ρώτησε τη φίλη της. Στο κάτω κάτω τα σώματά μας παράγουν πολλή ενέργεια με τη μορφή θερμότητας”. 

ή κάτι διαφορετικό:

“Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο Λονδίνο ένα μικρό κορίτσι που έφτιαξε μια εφημερίδα για την οικογένειά της. Το όνομά  της ήταν Βιρτζίνια. Η Βιρτζίνια ήταν έξυπνη, καλλιεργημένη και πολύ ευαίσθητη. Όταν συνέβαινε κάτι κακό ένιωθε για εβδομάδες απίστευτα θλιμμένη. Όταν ήταν χαρούμενη ήταν το πιο ευτυχισμένο παιδί στη γη”

Βιρτζίνια Γουλφ, Συγγραφέας

Είναι εικονογραφημένο από 60 εικονογράφους από όλο τον κόσμο  και εκδόθηκε μέσω crowdfunding συγκεντρώνοντας ρεκόρ συμμετοχών. 

Αυτό που με ενθουσίασε σε αυτό το βιβλίο και αποφάσισα να σας το παρουσιάσω είναι ότι μιλάει για τις γυναίκες όχι μόνο σαν επαναστάτριες αλλά από πολλές πτυχές: ως επιστήμονες, ως αθλήτριες, ως μαγείρισσες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και δίνει ένα μήνυμα ότι ένα κορίτσι μπορεί να γίνει πραγματικά ό,τι επιθυμήσει, χωρίς ταμπού, αρκεί να είναι επιλογή της. 

Πολύ δυνατά πρότυπα από πραγματικά καθημερινά κορίτσια, όχι πριγκίπισσες και βασιλοπούλες που δείχνουν ότι υπάρχουν κι άλλες αξίες εκτός από την ομορφιά και τα χρήματα και δίνουν μεγάλη έμφαση στην αποφασιστικότητα, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη δύναμη της θέλησης. Ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από κορίτσια και αγόρια, μικρά και μεγάλα!

Μάλιστα στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μια σελίδα για να γράψει ο αναγνώστης τη δική του ιστορία γιατί ναι, κι αυτός ή αυτή έχει σίγουρα ένα όνειρο, ένα στόχο ή μια επιτυχία να μοιραστεί! 

Ιστορίες της Καληνύχτας

«Σε όλες τις επαναστάτριες του κόσμου: Κάντε μεγαλύτερα όνειρα. Βάλτε υψηλότερους στόχους. Αγωνιστείτε σκληρότερα. Και, όταν αμφιβάλλετε, να θυμάστε ότι έχετε δίκιο»

χοχο

Σας φιλώ

Φ. 

Find me on Facebook 

Come say Hi on Instagram

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε και στη Huff Post Greece

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.