Πες το με ένα T-Shirt

Home / STYLE / Πες το με ένα T-Shirt
Πες το με ένα T-Shirt

Είσαι ερωτευμένη; Θέλεις διακοπές; Μισείς τη μαζική μόδα; Σ’ αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες; Πες το με ένα Τ-shirt!

Το αγαπημένο έμβλημα της δεκαετίας του ’90 επιστρέφει και φέρνει  μαζί του εκτός από τη μανία της ίδιας δεκαετίας για τις «μάρκες» [όπως λέγαμε τότε, τα brands όπως αποκαλούνται περισσότερο σήμερα] και πολιτικές δηλώσεις όπως το Πρέπει να είμαστε όλοι φεμινιστές (διαβάστε πώς ξεκίνησε η φεμινιστική τάση στα T-Shirt από τη Μαρία Γκρατσία Κιούρι του Ντιόρ και την ομιλία της Αντίτσι) ή χιουμοριστικές ατάκες.

Έτσι, από σαρκαστικές φράσεις όπως I don’t need you, I have wi-fi μέχρι τα T-Shirt με λογότυπα [Gucci, Adidas, The Blonde Salad], τα μακό μπλουζάκια έχουν την τιμητική τους και μας οδηγούν από επίσημες βραδυνές εξόδους μέχρι το γραφείο και το γυμναστήριο με μια σαρκαστική meta ματιά στην ποπ κουλτούρα και τη μαζική κατανάλωση.

Η τέχνη έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές προϊόντα της μαζικής παραγωγής για να κάνει ένα σχόλιο (όπως ο Άντι Γουόρχολ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες) και πλέον η σχέση της τέχνης με τη μόδα είναι πολύ πιο έντονη οπότε η τάση έχει περάσει και στο ντύσιμό μας.

Είναι κάτι που εξυπηρετεί και τους σχεδιαστές, που πλησιάζουν έτσι ένα κοινό που δε θα είχε σχέση με την υψηλή ραπτική.

Άλλωστε οι milennials είναι μια γενιά που θέλει να κάνει κριτική στη μόδα που της προσφέρεται και το κάνει όχι με το να την αγνοήσει αλλά με το να ενσωματώσει σε αυτή ένα ειρωνικό σχόλιο.

Με τη φίλη μου Άννα από το Via Dell’ Anna κάναμε μια φωτογράφηση με αυτό ακριβώς το σκεπτικό: την τάση του colorblocking και τη logomania των T-Shirts, με έντονα χρώματα και πολλές αντιθέσεις. Πώς σας φαίνεται;

t-shirt

logomania

Ευχαριστούμε το φωτογράφο μας, Βασίλη Ίκουτα για την υπομονή και την έμπνευση και τα κορίτσια της Bobbi Brown από το Sephora Rhodes για το εκπληκτικό μακιγιάζ.

Photography: Ikoutas Vasilis

Make-Up Bobbi Brown at Sephora Rhodes

Nails: Fairy Nails Rhodes

read the article in English here

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.