5 αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί

Home / LIFE / 5 αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί
χειμερινοί προορισμοί
Δεν έχετε αρκετή άδεια (ούτε budget) για μακρινά ταξίδια αυτή τη στιγμή; Δεν πειράζει αφού η Ευρώπη (και η Ελλάδα πλέον) προσφέρουν πολλές επιλογές για ταξίδια λίγων ημερών και υπάρχουν πάντα πράγματα να εξερευνήσετε στις υπέροχες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ποιοι είναι οι προορισμοί που θεωρούνται “κλασικοί” για ολιγοήμερες αποδράσεις στην Ευρώπη;

Και γιατί θεωρούνται κλασικοί και είναι must?

γιατί α)  είναι πανέμορφοι και αυτό είναι γενική παραδοχή και β) για να δεις το εναλλακτικό και να καταλάβεις γιατί είναι εναλλακτικό, πρέπει να έχεις πρώτα μια ιδέα του “κλασικού” , έτσι δεν είναι; 🙂

No 1 φυσικά  … Λονδίνο!

Εδώ ο χριστουγεννιάτικος στολισμός αποκτά το αληθινό του νόημα και οι βόλτες  σε κάθε περιοχή είναι μοναδική εμπειρία μια που η κάθε μία έχει το δικό της στυλ, από το Soho στο Notting Hill και το Κensington στο St Catherine’s Dock.

Στο αγαπημένο μου Girl vs Globe μπορείτε να δείτε τα πιο Ιnstagrammable σημεία του Νότινγκ Χιλ 🙂

london at night

το πιο hot entry του 2016 ήταν το Farm Girl cafe στο Νότινγκ Χιλ:

london notting hill

 

 

 

 

 

 

 

Και το Peggy Porschen Cakes όπως μας πρότεινε η αγαπητή Daphnia 🙂

 

peggy porschen cakes

 

No 2: Paris mon amour

Ποιος (και κυρίως ποια) δεν ονειρεύεται ένα ταξίδι στο Παρίσι; Είναι πραγματικά μια πόλη που είναι παντού όμορφη! Όπου και αν περπατάς στο δρόμο σε μαγεύει με τα επιβλητικά της κτίρια, τις ρομαντικές λεπτομέρειες, την πολυτέλεια και το στυλ!

Αγαπημένα μου οι μικροσκοπικές τρούφες, το καφε Fumoir πίσω από το Λούβρο με την υπέροχη βιβλιοθήκη, αλλά και το Shakespeare & co που πλέον έχει και καφέ!

shakespeare and co

Νο 3: Φρανκφούρτη!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί η Φρανκφούρτη να είναι η οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η πόλη όπου γεννήθηκε το ευρώ, το Μανχάταν της Ευρώπης με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες αλλά δεν παύει να είναι μια πανέμορφη πόλη με πάαρα πολλά πράγματα να κάνει και να δει κανείς, υπέροχα μουσεία και εκπληκτικό φαγητό!

Αγαπημένη η βόλτα δίπλα στο ποτάμι, το ηλιοβασίλεμα πάνω στις γέφυρες, τα ντελικατέσεν με σούπες στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, τα μεσαιωνικά κτίρια στην  πλατεία Römer, ο μυστικός κινέζικος κήπος στο κέντρο της πόλης, στρούντελ μήλου δίπλα στην Όπερα… μπορώ να συνεχίσω πολλή ώρα έτσι αλλά όχι, αξίζει να της αφιερώσω ξεχωριστό άρθρο 🙂 Κάθε γωνία είναι και μία ανακάλυψη!

 

Νο 4: Ρώμη.

Δε λέγεται άδικα η αιώνια πόλη. Η Ρώμη είναι ένα υπαίθριο μουσείο, ένα σκηνικό θεάτρου όπου ζωντανεύει όλη η ιστορία μας, ένα μαγικό αμφιθέατρο. Αν ξεπρόβαλαν από κάπου μονομάχοι και λιοντάρια  ή αυτοκράτορες επάνω σε άρματα δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση, είναι τόσο ατμοσφαιρική! Στη Ρώμη ακόμα και τα δρομάκια είναι πανέμορφα, όχι μόνο τα μνημεία!

Νο 5: Άμστερνταμ

Κουκλίστικο αλλά και κοσμοπολίτικο, γραφικό αλλά και αβάν γκαρντ, το Άμστερνταμ είναι μαγική πόλη. Δεν ξέρω αν είναι τα κανάλια, τα ποδήλατα, τα υπέροχα κτίρια… αλλά είναι λες και μπήκες σε ένα παραμύθι κυριολεκτικά. Προσθέστε το υπέροχο έθνικ φαγητό (μια και το πιο “ολλανδικό” φαγητό που μπορείτε να φάτε είναι το σάντουιτς με παστό ψάρι σε υπαίθριες καντίνες), τις μπίρες  με θέα τα κανάλια, τα πραγματικά απίστευτα μουσεία, τα ψαγμένα μπαράκια και νομίζω ότι δε χρειάζεται κάτι άλλο για ονειρεμένες διακοπές 🙂

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μου προορισμοί για ταξίδια εντός Ευρώπης όταν θέλω κάτι σίγουρο και γνώριμο. Επειδή όμως πάντα υπάρχει διάθεση για κάτι νέο και ανεξερεύνητο μείνετε συντονισμένοι για τους αγαπημένους μου εναλλακτικούς προορισμούς ή προτείνετέ μου εσείς κάτι διαφορετικό που έχετε επισκεφθεί! 🙂

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.