in LIFE, TRAVEL

Weekend στο Μέτσοβο – μεθυστική φθινοπωρινή ομορφιά

at
weekend-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%86%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bf

Μπορεί να ζω σε  ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου (ε, ας υπερβάλουμε και λίγο) αλλά είμαι από τους πρώτους που θα πω ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά! Η ηπειρωτική Ελλάδα έχει απίστευτες ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψουμε – και είναι τόσο εύκολο! Ειδικά για όσους δε μένουν σε νησί, νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο και επιλέγετε προορισμό (και playlist για το road trip σας!). Καταρράκτες, κρυμμένες λίμνες, κεδροδάση, θερμά λουτρά, απότομες χιονισμένες κορυφές είναι έτοιμες να σας μαγέψουν! 

Εμείς επιλέξαμε το Μέτσοβο ως στάση στο φθινοπωρινό μας Road Trip (Θεσσαλονίκη-Μέτσοβο-Τζουμέρκα-Ιωάννινα) και πραγματικά ερωτευτήκαμε! Πεσμένα φύλλα στη βροχή, καμινάδες που άχνιζαν στη συννεφιά, υπέροχα κρασιά και αυθεντική ηπειρώτικη φιλοξενία μας έκλεψαν την καρδιά. 

μέτσοβο μέτσοβο

Μέτσοβο

metsovo

Η επίσκεψη στο Οινοποιείο Αβέρωφ ήταν μια απίστευτη εμπειρία γνωριμίας με ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της Ελλάδας. 

Τα πρώτα σταφύλια, ποικιλίας Cabernet Sauvignon ήρθαν στην Ελλάδα από τη Γαλλία και με το πέρασμα του χρόνου εμπλουτίστηκαν με ντόπιες ποικιλίες, η παραγωγή εκσυγχρονίστηκε και απέσπασε διεθνή βραβεία. Η ετικέτα Κατώγι Αβέρωφ έγινε συνώνυμη της ποιότητας και η οικογένεια  συνεχίζει μέχρι και σήμερα με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια που κάνουν το κρασί μοναδική εμπειρία. 

οινοποιείο Αβέρωφ

katogi averof

Η ξενάγηση έκλεισε με μια γευστική δοκιμή στην οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να μάθουμε περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα για την προέλευση και τα χαρακτηριστικά των ιδιαίτερων κρασιών του οινοποιείου. Η δυνατότητα να τα γευτούμε στο χώρο παραγωγής τους περιτριγυρισμένοι από εικαστικές εγκαταστάσεις και ατμοσφαιρική διακόσμηση, με τη μυρωδιά από τα ξύλινα βαρέλια ήταν μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. 

μετσοβο

Στην οινική δοκιμή ξεχωρίσαμε τις ετικέτες ΙΝΙΜΑ Νεγκόσκα 2015 (Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, «ίνιμα» θα πει καρδιά) και Ξινόμαυρο, Φλογερό (Merlot – η παραγωγή του 2015 έχει εξαντληθεί) αλλά και το μοναδικό λευκό Αlba di Munte Traminer του 2017.  Πολύ ιδιαίτερο και το έντονο, πληθωρικό ΤΑΝΝΑΤ

κατ

metsovo

Τα περισσότερα από τα κρασιά του Οινοποιείου Αβέρωφ, εκτός από τα συλλεκτικά ή τις περιορισμένες παραγωγές, μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε ενημερωμένη κάβα αλλά και σε σούπερ μάρκετ με καλή κάβα. 

Εάν όμως τύχει να βρεθείτε στο Μέτσοβο, αξίζει μια επίσκεψη στο οινοποιείο αλλά και τον Ξενώνα στον οποίο φέτος θα δημιουργεί ο σεφ Νίκος Καραθάνος.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ για την υπέροχη φιλοξενία και το Οινοποιείο για την μοναδική ξενάγηση και τη γευστική δοκιμή. 

Read more Wine Tasting articles here:

Girl on caffeine

2 Comments

  1. fantra13

    Βρίσκεσαι σε μία από τις πιο αγαπημένες μου ελληνικές “γωνιές”! Να μου φιλήσεις το Μέτσοβο, την Πίνδο και τα γύρω μέρη… Μέσα από το άρθρο σου ένιωσα τον γνώριμο βουνίσιο αέρα να μου χαϊδεύει το πρόσωπο!

    04 . Nov . 2018
  2. Foteini

    Καλημέρα Φανή μου και σου στέλνω το όμορφο βουνίσιο αεράκι και τα πολύχρωμα φύλλα να σου κρατάνε συντροφιά μέχρι να μας ξανάρθεις! ΦΙλιά πολλά!

    06 . Nov . 2018

Leave A Comment

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: