Τι έμαθα διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης

Home / BOOKS / Τι έμαθα διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης
Τι έμαθα διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης

Ναι το παραδέχομαι, κάποτε τα κορόιδευα! Κάποτε αυτό το άρθρο θα ήταν μια ξεκαρδιστική συλλογή από τις (κακά τα ψέματα), πολλές φορές υπερβολικές εκφράσεις τους.

 

Καθώς όμως έπινα τον καφέ μου ακούγοντας  Radiohead from the Basement προσπαθώντας να φτιάξω τη λίστα μου με τα Αγαπημένα Βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε συνειδητοποίησα ότι τον τελευταίο χρόνο διάβασα *αρκετά* τέτοιου είδους βιβλία. self help books

Ήταν άραγε χάσιμο χρόνου; Μου άφησαν τίποτα εκτός από ωραία αποφθέγματα να στέλνω στις φίλες μου και να ανατρέχω όταν ήθελα κάτι γεμάτο έμπνευση για τις φωτογραφίες μου στο instagram; Πιστέψτε με, πολλά!

Δε θα σας αναλύσω παραπάνω, θα σας πω όμως το μυστικό όλων αυτών των βιβλίων, κάτι που είναι κοινό σε όλα, ακόμα και αν δεν το σχηματοποιούν όλα τόσο απλά και κάτι που ταιριάζει σε όλες τις πτυχές της ζωής, εργασία, προσωπικές σχέσεις, τα πάντα:

Φαντάσου ακριβώς πώς θα ήθελες να είσαι εσύ (η δουλειά σου, η σχέση, το σπίτι σου, αυτό που θέλεις να πετύχεις εν πάση περιπτώσει) σε 1, 2, 5 ή 10 χρόνια και μετά δούλεψε πολύ σκληρά για να το πετύχεις. 

Υοu’re kidding us, right? Όχι βέβαια. Αυτό που όλα αυτά τα βιβλία λένε τελικά δεν είναι κάτι μαγικό ή απαραίτητα πρωτότυπο. Είναι κάτι που μπορούμε όλοι (αλλά ίσως βαριόμαστε λίγο) να κάνουμε. 

Κατάλαβε τι θέλεις πραγματικά. Αν έχεις ξεκάθαρο στόχο τότε γίνονται όλα πιο εύκολα.

Προσπαθείς για κάτι συγκεκριμένο, βάζεις μικρά μικρά λιθαράκια στο δρόμο για την επιτυχία, απολαμβάνεις περισσότερο τις μικρές νίκες γιατί ξέρεις ότι σε οδηγούν προς το “μεγάλο” στόχο σου, νιώθεις να ανταμείβεσαι, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

Μερικά από τα βιβλία που διάβασα και σας προτείνω ήταν τα εξής:

 

Για πείτε λοιπόν; No shame! Ποια είναι τα #guiltyreads σας; 🙂 Διαβάζετε τέτοια βιβλία και αν ναι, ποιο είναι το αγαπημένο σας; 

βιβλία αυτοβελτίωσης

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.