Τι έμαθα από τα βιβλία του 2016

Home / ΒΙΒΛΙΑ / Τι έμαθα από τα βιβλία του 2016
βιβλία του 2016

Tέλος του χρόνου, καιρός για λίστες για κάθε blog που σέβεται τον εαυτό του 🙂 Τα βιβλία που διάβασα, τα βιβλία που δε διάβασα, όσα άφησα στη μέση και όσα θα ξαναδιαβάσω, θα χαρίσω και θα συστήνω ξανά και ξανά και κυρίως, τα βιβλία που μου έμαθαν κάτι το 2016, για μένα ή για τη ζωή (ουαου) 🙂

βιβλία του 2016

Αγαπημένα βιβλία του 2016 λοιπόν:

Love your life or change it

#Girlboss

Η ιστορία της Σοφία Αμορούζο, που από το περιθώριο των μεσοδυτικών πολιτειών έχτισε το διαδικτυακό κολοσσό Nasty Gal – κι ας έκανε φέτος αίτηση για χρεοκοπία, η ιστορία της μας μιλάει για τη θέληση, την πίστη και τη σκληρή δουλειά. Ένα πολύ ωραίο κείμενο που θα ξαναδιαβάσω σίγουρα, το #Girlboss δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, είναι ένα κίνημα όπως λέει η Λένα Ντάναμ, ένα μανιφέστο θα προσθέσω εγώ.

girlboss  girlbossβιβλία του 2016

Οι φίλοι μπορούν να σου σώσουν τη ζωή

A little life, και στα ελληνικά Λίγη Ζωή, Χάνυα Γιαναγκιχάρα, εκδ. Μεταίχμιο

Κάτι ανάμεσα σε Μυστική Ιστορία και Όλιβερ Τουίστ, το Λίγη Ζωή ήταν ίσως από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία φέτος το καλοκαίρι μαζί με το Confiteor και την Υπέροχη Φίλη μου της Φεράντε. Ένα βιβλίο που φοβήθηκα λόγω μεγέθους και άργησα να ξεκινήσω αλλά με συγκίνησε.

Η σιωπή μιλάει δυνατότερα από τα λόγια

Η σιωπή της Σεχραζάτ, Δάφνη Σούμαν, εκδ. Ψυχογιός

Η μικρασιατική καταστροφή είναι μια ιστορία που με συγκλονίζει όσες φορές και αν τη διαβάσω και πιστεύω ότι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τις χιλιάδες ψυχές που χάθηκαν εκεί είναι να ακουστεί η ξεχωριστή ιστορία τους για να μπορέσουμε να καταλάβουμε όσα όσα δε χωράει ο νους μας ακούγοντας τους ασύλληπτους αριθμούς της καταστροφής.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και τη συνέντευξή μας με τη συγγραφέα.

βιβλία 2016

 

 Μην ερωτεύεσαι από βαρεμάρα

Bonjour Tristesse, Φρανσουά Σαγκάν

Ένα κλασικό βιβλίο που με ταξίδεψε στη Γαλλική Ριβιέρα ενώ κολυμπούσα στη Σύμη. Μια υπέροχη ιστορία για την τραγική λάμψη της καθημερινότητας.

Όταν πιστεύεις ακόμα και τα αδύνατα συμβαίνουν!

O Iάπωνας Εραστής, Ιζαμπέλ Αλιέντε, εκδ. Ψυχογιός

Η Αλιέντε είναι μια βετεράνος των συναρπαστικών ιστοριών και ο Ιάπωνας εραστής είναι ακριβώς αυτό. Η ιστορία της Άλμα Μέντελ και του Ιτσιμέι με έκανε να πω αρκετά όχι σε εξόδους προκειμένου να μεινω σπίτι και να το διαβάσω!

ιάπωνας εραστής

Ένα βιβλίο μπορεί να σου σώσει τη ζωή

To κορίτσι  με τα πορτοκάλια

Μια αποκάλυψη! Ένα υπέροχο βιβλίο που έλαβα ως δώρο από μια πολύ αγαπημένη blogger (<3) και έφτασε στα χέρια μου σε μια στιγμή που χρειαζόμουν όσο τίποτα άλλο λίγη αισιοδοξία στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ!

βιβλία 2016

We are stronger than anyone could ever know

When we collided, Emery Lord

Νεανικό, ανάλαφρο, αισιόδοξο παρόλο που μιλάει για την ψυχική ασθένεια.

“we are seventeen and shattered and still dancing. We have messy, throbbing hearts, and we are stronger than anyone could ever know.”

emery lord

Το πιο δύσκολο είναι να γλιτώσεις από τον εαυτό σου

Tα Κορίτσια, Έμμα Κλάιν, εκδ. Ψυχογιός

Ένα εφηβικό καλοκαίρι στον ίσκιο του Τσαρλς Μάνσον και των χίπις, η κοριτσίστικη λαχτάρα να ανήκεις κάπου, η άγνοια του κινδύνου και το σοκ όταν ανακαλύπτεις τα ίδια σου τα συναισθήματα. Ένα απίστευτα καλογραμμένο βιβλίο, με φοβερή γλώσσα και εξαιρετική μετάφραση. Από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία του 2016! Ένα βιβλίο που θα έπαιρνα άνετα σε ένα road trip.

τα κορίτσια βιβλίο

Η ποίηση δε μας αλλάζει τη ζωή

Confiteor, Ζάουμε Καμπρέ, εκδ. Πόλις

Το βιβλίο που αγάπησαν όλοι αυτό το καλοκαίρι, η Σκιά του Ανέμου του 16, μια ιστορία ενηλικίωσης και disillusionment, ένα δυνατό αφηγηματικό καλλιτέχνημα μέσα από την ιστορία ενός πολύτιμου βιολιού και ενός καταδικασμένου έρωτα σε έναν αδυσώπητο κόσμο. Θα σας θυμίσει τη Λέσχη των Νέων Πιανιστών, ένα υπέροχο βιβλίο που αν δεν έχετε διαβάσει σας το συστήνω ανεπιφύλακτα αν και τα ζητήματα που θίγει ο Καμπρέ αγγίζουν περισσότερο το συλλογικό υποσυνείδητο και τον κοινωνικό υπαρξισμό – είναι η ζωή το να πράττεις το κακό ή όχι; Υπάρχει ποίηση μετά το Άουσβιτς;

Εσείς διαβάσατε κάποιο βιβλίο που να σας σημάδεψε ή να σας εντυπωσίασε από τα βιβλία του 2016; Ποιο ξεχωρίσατε και ποιο απορρίψατε ή βαρεθήκατε;

Καλή μας εβδομάδα με χιόνια και χαλάζι!!!

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.