Τα πιο hot χρώματα στη διακόσμηση για το 2018

Home / LIFE / DECO / Τα πιο hot χρώματα στη διακόσμηση για το 2018
Τα πιο hot χρώματα στη διακόσμηση για το 2018

Είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κάποιος ότι το χ ρ ώ μ α έχει κάνει δυναμική επάνοδο στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που το μίνιμαλ λευκό είναι πάντα διαχρονικό και το Σκανδιναβικό design ιδιαίτερα ελκυστικό, τα έντονα χρώματα και το colorblocking είναι εδώ για να μείνουν (λίγο ακόμα τουλάχιστον). 

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο hot χρώματα στη διακόσμηση για το 2018 σύμφωνα με τα πιο έγκυρα sites διακόσμησης και lifestyle όπως Apartment Therapy, Houzz, HGTV HOME, Business Insider (yes!), Elle Decor, Pop sugar, Buzz feed και πολλά άλλα. 

Το ανθρακί, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πέρυσι είδαμε το συνδυασμό του με το απαλό ροζ που φέρνει πιο πολύ σε σάπιο μήλο και όχι baby pink (και είναι και φέτος τάση) ενώ φέτος θα το δούμε σε πιο dark και έντονους συνδυασμούς. 

Το κυπαρισσί: από τα ρούχα έως τη διακόσμηση, το “πράσινο του κυνηγού” όπως το έχουν αποκαλέσει είναι ένα φυσικό χρώμα με ένταση που δημιουργεί θεατρική ατμόσφαιρα αλλά επίσης δημιουργεί ηρεμία, σύμφωνα με τους color specialists. 

χρώματα 2018

Ultraviolet – Το χρώμα του 2018 για την Pantone ultraviolet pantone 2018για το οποίο η εταιρεία προσπαθεί να μας πείσει αλλά δε νομίζω ότι τα καταφέρνει. Προτιμώ το βαθύ βουργουνδί κόκκινο που προτείνει για το 2018 η Benjamin Moore.      

 

Το πετρόλ – το αγαπήσαμε σε ρούχα, τοίχους, έπιπλα, υφάσματα επιπλώσεων και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Ζεστό και ψυχρό ταυτόχρονα, γκλάμορους και σοφιστικέ, το πετρόλ είναι ένα πιο ψαγμένο μπλε τόσο στο σκούρο του όσο και στο πιο ανοιχτό γκρι-γαλάζιο που ταιριάζει σε πολλά στυλ διακόσμησης. θα το δείτε να συνδυάζεται πολύ με μεταλλικά, ιδίως μπρούντζο/ροζ χρυσό.   

 

Το μουσταρδί – ήδη από πέρυσι έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται πολύ αυτό το χρώμα που είναι μεταξύ της ώχρας και του ζεστού κίτρινου. 

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες – που μπορεί να μην είναι χρώμα αλλά από τότε που μπήκε στη ζωή μας ο μπρούντζος και ο ροζ χρυσός, η διακόσμηση βασίζεται πολύ σε αυτά τα στοιχεία για μια έξτρα δόση γκλάμουρ, ροκ διάθεσης ή ακόμα και decadance ατμόσφαιρας. Μάλιστα η Pantone χαρακτήρισε τα μεταλλικά στοιχεία τα “νέα neutrals” για το 2018, κάτι στο οποίο συμφωνεί και το Buzzfeed.

According to Pantone, metallics are no longer a dramatic color choice. In fact, they’re part of the “new neutrals” for 2018

To ιδιαίτερο και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με άπειρες παραλλαγές για να δημιουργήσουν είτε ένταση, με τις αντιθέσεις τους, είτε ρομαντική διάθεση, ανάλογα με τις αποχρώσεις που θα επιλέξετε. Θα επιλέγατε κάποιο από αυτά;

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε το σπίτι των ονείρων σας!

 

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.