Τι είναι τα Life Planners και γιατί τα χρειαζόμαστε;

Home / LIFE / Τι είναι τα Life Planners και γιατί τα χρειαζόμαστε;
life planners

ή μάλλον γιατί τα χρειαζόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ;

Μα, γιατί είναι τέλεια!!! Αλλά ας πούμε πρώτα τι είναι 🙂

Τα Life Planners ή Journals, γενικά, είναι σημειωματάρια στα οποία οργανώνουμε διάφορα κομμάτια της ζωής και της δουλειάς μας. Η διαφορά τους με τα απλά σημειωματάρια είναι ότιδεν έχουν λευκές σελίδες αλλά έχουν ήδη σχεδιασμένα, συνήθως πολύ ωραία, προγράμματα ή δουλειές που πρέπει να γίνουν, χώρο για λίστες, ειδικά τμήματα για τα ραντεβού μας, ενώ πολλά από αυτά είναι χρονολογικά ή εξειδικευμένα, π.χ., για bloggers, οικονομικά, για τις δουλειές του σπιτιού κ.ά.

Μερικά παραδείγματα:

      life planners

life planners

Ναι είναι όμορφα, αλλά μας χρειάζονται;

  • Με τόσα που κάνουμε καθημερινά, δραστηριότητες, δουλειά, σχέδια, είναι εύκολο να ξεχάσουμε κάποια πράγματα – και ακόμα πιο εύκολο να ξεχάσουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας.
  • Επίσης, τα planners έχουν συνήθως και όμορφες φράσεις για ενθάρρυνση και έμπνευση και κάνουν τον προγραμματισμό πολύ πιο απολαυστικό.
  • Ένας ακόμα λόγος είναι ότι τα life planners μας βοηθάνε να ξεκολλήσουμε λιγο από το κινητό και τον υπολογιστή μας. Λίγο η αίσθηση του στιλό πάνω στο χαρτί, λίγο η ελευθερία του να μουτζουρώσουμε λίγο την ακρούλα, μας χαλαρώνουν.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ  , εδώ κι εδώ. A και ένα πολύ όμορφο (και πολύ ακριβό νομίζω, προσθέτοντας και τα μεταφορικά) είναι αυτό της Άλισον εδώ.

Μια άλλη εκδοχή τους είναι τα επίσης υπέροχα και πολύ δημιουργικά Dot Journals για τα οποία θα αφιερώσουμε ειδικό άρθρο με μια φανατική του είδους 🙂

Αν σας αρέσει η οργάνωση (και τρελαίνεστε  όσο εγώ χαρτικά), μπορείτε να κατεβάσετε εδώ κάποιες σελίδες (εβδομαδιαίο, μηνιαίο, ημερήσιο, κ.ά) που έχω φτιάξει αποκλειστικά για εσάς και αν θέλετε κάτι πιο μεγάλο και υπερτέλειο (έτσι λέω τουλάχιστον), αφήστε το e-mail σας στο subscription box ή εδώ και θα ενημερωθείτε μόλις είναι διαθέσιμο!  🙂 😉 Πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αλλά θα περιλαμβάνει (και) βιβλία! #feelingsuperexcited

Εσείς χρησιμοποιείτε σημειωματάρια και αν ναι, τι είδους; Ή είστε λάτρεις των ηλεκτρονικών σημειώσεων;

Photo: Sofia Petridena Photography

What do you think?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.